Blog / Asgers Blog / 2011
2014

2011

   
9. august 2011

For 25 år siden arbejdede jeg på en farm i Canada. Det var en stor oplevelse at se hvordan man der drev landbrug.

En anden livskultur og ikke mindst den storslåede natur.

I mange år har vi i familien talt om at kunne holde sommerferie der, og efter flere års planlægning blev det til og vi er nu netop vendt hjem med oplevelser vi kan leve længe på.

Lige fra bjergture med bjørne, riverraftning, rodeo og ikke mindst en ugens bondegårdsferie med flytning af kvæg og bjerning af hø.

Det har været dejligt at hele familien har kunne være sammen i 3 uger, og nyde oplevelserne sammen. Dette har været muligt fordi vi har nogle super medarbejdere der har ydet en stor indsats. Det var en fornøjelse at komme hjem og se at det er velpasset og at det faktisk har fungerer godt selvom man ikke "lige er i nærheden".


22. juni 2011

Økonomien i svineproduktionen har været trængt de seneste 4 år. Bytte forholdet imellem foder og kød, har været udfordret af korn og soja priserne, der har kørt op og ned og kødpriserne har ikke fulgt med.

Selvom økonomien har været dårlig, bliver der produceret så meget grisekød i verden, som aldrig før. Selvom nogle vælger at stoppe stiger produktionen forsat pga. effektivitetsstigninger.

De seneste markedsmeldinger beretter dog stigende soslagtninger og alt andet lige vil det gi mindre udbud af kød om et halvt år. Ligeledes stiger efterspørgslen i Asien. Derfor er jeg ikke i tvivl om, at vi forsat skal hænge i, optimere produktionen, så vi forsat er blandt dem der leverer noget ordenligt grisekød til forbrugeren.

Med ønske om godt grill-vejr og en god sommer.

   


 

Dorthe og Asger Krogsgaard | Søndervig Landevej 9, DK-6950 Ringkøbing  | Tlf.: 97325511