Blog / Asgers Blog / 2013

2013

11. november 2013
Høsten er i hus, med mejetærskning af majsen – lige inden stormen rullede over Danmark. Høsten har i år været den nemmeste i mands minde. Selvom sommeren var meget tør , fik vi en gennemsnit høst, med en god kvalitet. Den nyder vi godt af til grisene lige nu. Produktionen i staldene kører rigtig godt i alle afsnit. Vores fokus område er generel foderforbrug og  levendefødte i farestalden. Der er gjort forskellige tiltag og nu afventer vi resultaterne. Lige nu tester vi fravænning af både søer og smågrise lørdag. Det kræver en ekstra arbejdsindsats lørdag og giver en bedre arbejdsuge med mere fokus på specielt farestalden.

Ny kaffestue og flytning af kontor, har lettet Dorthes arbejde og højner hverdagen.

Denne uge hørte vi en fødevareminister der meldte klar ud, at man vil arbejde for at styrke landbrugsproduktionen – det højner hverdagen for os alle, gir ny energi og en styrket tro på fremtiden
 
 
4. februar 2013
Vinteren er over os og vi bruger tiden på at samle op på et meget hektisk år, med nybyggeri af slagtesvinestald, sanering af to ejendomme, klargøring af stalde til løsgående søer 1. januar 2013 og endelig et meget specielt år i marken med masser af vand både i forår og efterår. 
 
Alle tilretninger forløb efter planen, vi lavede for over et år siden og der sættes nu fuld fokus på effektiviteten hele vejen rundt. Der er kommet nye medarbejdere til og nogle har fået et nyt arbejdsområde. Vi er godt tilpas med ændringerne og forhåbentlig til glæde for både dyr og mennesker. 
 
I forrige uge havde vi en kanon tur til København. Alle fik indblik i min hverdag på Axelborg og vi var forbi Christiansborg, hvor vores lokalpolitiker Esben Lunde fortalte om hans arbejde. En lang dag inden vi igen var hjemme i Vestjylland. 
 
Inden længe er vi klar til et nyt år i marken og kun vejrgudernes plan, er vi ikke forberedte på. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
Dorthe og Asger Krogsgaard | Søndervig Landevej 9, DK-6950 Ringkøbing  | Tlf.: 97325511