Om os / Dorthe Krogsgaard

Dorthe Krogsgaard

 

Jeg kan jo ligeså godt fortælle at da jeg var barn og ung, sagde jeg, at jeg ALDRIG skulle have noget med landbrug at gøre, ikke bo på landet og ikke giftes med en landmand…. ”Man har jo et standpunkt til man tager et nyt” – er det ikke sådan man siger?

Nu vil jeg ikke undvære noget af det.

Jeg er født i februar 1966 og opvokset på en ejendom udenfor No sammen med en lillesøster og en lillebror.

Mine forældre havde køer og drev jorden til ejendommen.

Efter 10 år i folkeskolen (No og Ringkøbing), et år som Ung pige i huset i Lem, samt et år på Handelsskolen i Ringkøbing, kom jeg i lære som kontorassistent hos Superfos Korn i Ringkøbing. Ja, så var det jo begyndt, det med at jeg ikke ville ha noget med landbrug at gøre… ;-)

I januar 1985 mødte jeg Asger ved folkedans….

I 1989 købte vi Ungersgård på Toftvej (ejendommen hvor der i dag er smågrise) og drev den sammen mens vi på det tidspunkt begge arbejdede ved Superfos Korn.

Januar 1992 indgik vi i et I/S selskab med Asgers forældre og i november 1994 byttede vi boliger.

Jeg har siden 1994 været hjemme-”løbende” og stået for maden til de ansatte og regnskabet og hvad der nu hører til i sådan en ”blækspruttefunktion”.

Vi har 4 børn:

Trine er født i 1991 og bor sammen med Nicolai i Borris. Hun er uddannet lærer og arbejder på Dejbjerglund Efterskole

Mogens er født i 1993 og uddannet ABM (agro buisness manager) Han arbejder ved DLG som projekt medarbejder.Mogens bor i Aarhus sammen med Marlene der læser til lærer.

Jesper er født i 1997 og læser til jordbrugs teknolog i Aarhus. Hans kæreste, Vinni læser erhvervsøkonomi med psykologi, også i Aarhus

Mette er født i 1999, er i gang med hendes 2. sabbatår. Det første halve år i 2021 skal hun på SUHRs højskole i København.

I min fritid går eller cykler jeg i ny og næ en tur i den friske vestjyske luft :)

Desuden sidder jeg i bestyrelsen for Vestjysk (Landboforening), er formand for Holmsland Sogneforening, kasserer i Ringkøbinggarden og medlem af bosætningsudvalget på Holmsland/Kloster.

Når vejret er til det nyder vi at tage en tur ud på fjorden i vores lille båd. 

Jeg er ”landmand” da jeg synes det er dejligt at have folk omkring mig og det vores medarbejdere giver mig i min daglige kontakt med dem er rigtig meget værd.

Det er vidt forskellige mennesker jeg har haft med at gøre gennem årene og jeg kan lide at se hvordan de kan udvikle sig over en periode som vi nu har med dem at gøre.

Jeg er ”landmand” da jeg nyder det at kunne gå en tur ud og lyse af i stalden om aftenen og kan gå en tur ned til fjorden. ”Åbent landskab” – frisk luft (Der er der meget af herude vestpå…)

Jeg er ”landmand” da jeg selv kan bestemme min arbejdstid

 

 

Dorthe 
 
Dorthe og Asger Krogsgaard | Søndervig Landevej 9, DK-6950 Ringkøbing  | Tlf.: 97325511